Feketeerdő recept

feketeerdő recept Bevásárló lista letöltése

A piskóta elkészítéséhez válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét tedd egy keverőtálba és a szükséges cukorból 1 kanálnyival verd fel keményre.
Ha kemény a hab, darabonként add hozzá a tojássárgákat és a maradék cukrot vagy ennek megfelelő édesítőszert kicsinyenként.
Ezeket is magas fokozaton keverd hozzá a habhoz.

A liszthez keverd hozzá a szódabikarbónát és a kakaóport. A habhoz add hozzá a vizet és a lisztes elegyet. Kézi habverővel óvatosan keverd össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe önts bele és pihentesd 30 percig.

Kapcsold be a sütőt és

150 C°-on 30 perc alatt süsd meg.

Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.
A krém készítéséhez öntsd szűrőkanálba a meggyet, hogy a leve lecsurogjon. Az egyik pudingot 3 evőkanál cukorral, vagy ennek megfelelő édesítőszerrel a tejben főzd meg, a másikat pedig a befőtt levében és a maradék 3 evőkanál cukorral, vagy ennek megfelelő édesítőszerrel. A tejszínből verj kemény habot, és ha kihűlt a tejes puding, óvatosan keverd bele a tejszínhabba.

A kész piskótát vagdosd fel 1x1 cm átmérőjű, 6-8 cm hosszú csíkokra, tedd a felét egy nagyobb vagy kettő kisebb jénai aljára, rakd a habos krém felét ide-oda a tésztára, a meggy felét oszd el rajta, majd a meggyes puding felét is csurgasd rá.
Reszeld rá a csoki felét. Ezt ismételd meg.
Hűtőben tárold.

Nézd meg a róla készült videót!

Videós segítség

Kategóriák

Kisbetűvel írd be a keresett receptet!

Receptek

bejgli recept diós kifli recept fonott kalács házi zsemle keksztekercs recept sajtos rúd recept házi kenyér recept