Mézes zserbó recept

mézes zserbó recept Bevásárló lista letöltése

A tojást, a cukrot, a vajat és a mézet egy lábasban összekeverjük és addig melegítjük, amíg el nem olvad és keveredik minden hozzávaló. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, beleöntjük a kissé kihűlt keveréket. Jól összegyúrjuk és 3 cipót készítünk belőle.
Még melegen kisodorjuk tepsi nagyságúra őket és tepsi hátán
150 C°-on 10-15 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez sűrű krémet főzünk a tejből és a réteslisztből és kihűtjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük. Kettéosztjuk a krémet és az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másikba pedig a vaníliás cukrokat.
Az első lapra kenjük a csokis krémet, arra jön a második lap, arra a vaníliás krém, majd az utolsó lap.

Elkészítjük a mázat. Egy mikrózható tálba tesszük a hozzávalókat és összeolvasztjuk. Melegen a tésztára öntjük és elsimítjuk. Néhány órát pihentetjük, hogy a tészta puhuljon.

TIPP: Sodrófával a tepsi méretéhez mérhetjük a tésztánkat. Lásd a videóban.

Nézd meg a róla készült videót!

Videós segítség

Kategóriák

Kisbetűvel írd be a keresett receptet!

Receptek

bejgli recept diós kifli recept fonott kalács házi zsemle keksztekercs recept sajtos rúd recept házi kenyér recept