Hatlapos recept

hatlapos recept

E lőször a lapok tésztáját állítjuk össze: A lisztet és a cukrot egy keverő tálba kimérjük. A meleg tejbe beletesszük a szalakálit és folyamatos kevergetés mellett felfuttatjuk a tejet. Beleöntjük a tésztába, beletesszük a zsírt és jól összegyúrjuk az alapanyagokat.
Hat felé osztjuk és lapokat sodrunk belőle. Én 28×38-as méretű tepsi hátán,
150 C°-on 10-15 perc alatt sütöttem meg őket.

Sütés előtt a lapokat megszurkálom, hogy egyenletes felületűre süljenek. Egyszerre több lapot is süthetünk a sütőben. Hamar megsülnek, úgyhogy figyeljük a tésztánkat. Ha mind megsült, egymásra tesszük őket hűlni.
Ezt követően készítjük el a krémet. Ha valaki krémesebben szereti, másfélszer annyi krémet készítsen. Egy nagyobb lábasba kimérjük a cukrot és megolvasztjuk. Óvatosan öntünk bele 4,5 dl tejet, amiben feloldjuk a karamellát.

Vigyázzunk! mert a forró karamellába öntött tej kifröcsöghet és égést okozhat!

Párszor megkevergetjük. Közben egy tálban a vaníliás pudingport, a réteslisztet, a kakaóport és a maradék 3 dl tejet csomómentesre elkeverjük. Ha a tejben feloldódott a karamellánk, kevergetés közben hozzáöntjük a pudingporos elegyet, majd sűrű krémet főzünk belőle.
Ha besűrűsödött, elzárjuk a krém alatt a főzőlapot és egy egész rámát belekeverünk a még meleg krémbe. Ha elkeveredett a vaj, kenhetjük is a lapokat.

Osszuk 5 felé a krémet, hogy elegendő kerüljön minden lap közé. Minden lap megkenése után a ráhelyezett lapot a tenyerünkkel fel-le mozgatva meglapogatjuk.
Most kész a süteményünk, már csak meg kell várni, hogy a lapok megpuhuljanak és szeletelhető legyen. Ez kb 5-6 órát vesz igénybe.

Nézd meg a róla készült videót!

Videós segítség

Kategóriák

Kisbetűvel írd be a keresett receptet!

Receptek

bejgli recept diós kifli recept fonott kalács házi zsemle keksztekercs recept sajtos rúd recept házi kenyér recept