Zserbó recept

mézes zserbó recept Bevásárló lista letöltése

A tészta készítéséhez először futtassuk fel az élesztőt egy kis tejben kis cukorral és pici liszttel. A lisztbe tegyünk egy késhegynyi sütőport, a porcukrot és morzsoljuk el benne a margarint, vagy a zsírt.
Tegyük hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és gyúrjuk össze. Vágjuk három felé és sodorjuk ki 38x28 cm-es tepsi nagyságúra.
Ha kisebb a tepsid jóval, lehet 4 lapot sodorni belőle. A tepsi aljára tegyünk egy kisodort tésztát, erre kenjük a lekvár felét és erre szórjuk a cukrozott dió felét.

Ezt ismételd meg és tedd a tetejére a maradék kisodort tésztát. Szurkáld meg a tésztát, hogy egyenletesen süljön meg. Előmelegített sütőben
180 C°-on 30 perc alatt süsd meg.

Ha kihűlt a tészta, készíthetjük a mázat. A porcukorhoz keverjük a kakaóport, majd kicsinyenként hozzákeverjük a forró vizet, hogy folyós állaga legyen.
Ráöntjük a tésztára, eloszlatjuk a tetején egyenletesen, és hagyjuk megszilárdulni.

Nézd meg a róla készült videót!

Videós segítség

Kategóriák

Kisbetűvel írd be a keresett receptet!

Receptek

bejgli recept diós kifli recept fonott kalács házi zsemle keksztekercs recept sajtos rúd recept házi kenyér recept